You only get better by playing!

B u d d y  R i c h  |  j a z z  d r u m m e r

Jamtao

Marc de Vries | jamcoach

verbindend en geaard percussionist
Muziek heeft mij bevrijd, geholpen uit mijn hoofd, in mijn lijf te komen, bij mijn gevoel, in het moment. Ik ben een vrijdenker en ik voel me altijd vrij om spontane muzikale uitnodigingen aan te nemen. Klaar zijn voor een jamjump is mijn levensstijl.
Ik realiseer me hoeveel de Tao van muzikaal improviseren, “de weg van het Jammen” mij hierin verder heeft gebracht. Jamtao betekent, creëren en samenspelen vanuit je intuïtie, je innerlijk weten. Musiceren doe je het in het moment van nu, met alles wat je nu bent.
Als jamcoach ondersteun ik jou in het ontwikkelen van je mentale en lijfelijke bewustzijn, met muzikale manifestatie. Als ik jou in je kracht krijg met “los gaan”, bewust bij je intuïtie in je contact met anderen, voel ik me blij… In de muziek is dat het moment van “duende” in één seconde begrijp je, voel je samen de doorbraak.
In mijn workshops neem ik je mee in Braziliaanse sambaroots en Oosterse meditatie. Als jamcoach werk ik vanuit een blend van Jungiaanse psychologie, mindfulness en yoga-ki, in combinatie met intuïtief meditatieve muziek en groovy Afro-Latin percussie zoals samba en rumba.
Voor het opwekken van energie zijn de vurig ritmische conga en de cajon mijn lievelingsinstrumenten. In meditatie zijn het de sferische daf en de kalimba, in combinatie met mantra zingen.
Mijn aanpak heb ik ontwikkeld vanuit spelen in live bands, scholing in meerjarige leergangen bij Braziliaanse & Afrikaanse maestro’s, yogi’s & yogini’s, diverse coaching- & leiderschapstrainingen en 25 jaar ervaring met mensontwikkeling in corporate organisaties wereldwijd.
Je kan mij benaderen voor persoonlijke begeleiding of teamworkshops.

"The heart that feels music, will feel people."

Shin'ichi Suzuki | music pedagogue