Aanpak

Jouw coachvraag...

De coachvragen waarin ik coachees begeleid gaan over professionele uitdagingen die zij nog niet aandurven. Als jamcoach begeleid ik mijn coachees met het oprekken van de comfortbubbel waarin ze zichzelf houden waar ze zijn, waarin ze zich aanpassen en waardoor ze geen vrije speelruimte ervaren. Mijn coaching aanpak omvat vanuit “ik wil” kijken naar “mijn stretch” en naar “ik kan”, om daarin gecentreerd en natuurlijk te zijn. Als je jezelf overstretcht in je waarden en je natuurlijke vermogens, kom je in een – vaak chronische – stress situatie. Daarom zoeken we de grenszone op van de coachvraag en leren mijn coachees met mij wat voor hen gezonde spanning is. Ik heb me gespecialiseerd in lichaamsgerichte coaching bij spanning en chronische stress. 

Om mijn coachees een idee te geven hoe mijn begeleiding zou kunnen verlopen heb ik een praatplaat van stappenrondes gemaakt, de Proefronde en de Profronde. Het geeft mijzelf ook energie om met deze structuur te werken, maar de ruimte voor ontdekking open te houden. In de Proefronde maken we kennis en spreken het leerdoel af. In de Profronde gaan we aan de slag met nieuw gedrag en het effect ervan.

P R O E F

In de Proefronde diepen we de coachvraag, de vraag achter de vraag uit. In de eerste twee à drie sessies: we kijken we naar vragen als: “Wat kan coaching voor mij opleveren?”, “Heb ik een coachvraag?”, “Handel ik nu vrij, in mijn kracht en vanuit mijn waarden?”, “Is er iets wat ik graag wil maar nog niet kan?”, “Ervaar ik stretch of stress?”, “Wanneer raak ik in paniek”? en “Hoe weet ik wanneer ik het echt geleerd heb?”.

P R O F

In de Profronde ga je met je leerdoel aan de slag in bestaande of nieuwe omgevingen. Als coach help ik de belemmeringen en blinde vlekken te ontdekken waardoor het nu nog niet lukt. Je krijgt zelf nieuwe inzichten waar je voorheen niet direct op zou komen. In het daadwerkelijk nemen van initiatieven ondersteun ik jou, we gaan vrij spelen en scoren.

Vrij spelen gaat over “bewustzijn van autonomie”, jij hebt de keuze om je vrij te voelen in jouw natuurlijk zijn, maar hoe bewust ben je je hiervan? Natuurlijk zijn is een mentale en fysieke wisselwerking die je beter leert begrijpen in de Profronde. Hierbij gebruik ik mijn Coachpalet. Vanuit mijn specialisatie in lichaamsgericht coachen reik ik je inzichten en activiteiten aan voor het dieper gewaarworden van  de verbinding tussen je hoofd en je lijf in relaties met anderen. Sta je helemaal “aan”, of heb je jezelf deels “uitgezet”? Denk hierbij aan Mindfulness en Yinyoga, Ademwerk, TaiChi, ritmisch gevoelswerk, NLP en vooral….
“h e t  b o s  i n!”.

"Je gaat het pas zien als je het doorhebt..."

Johan Cruijff | Nederlands sportcoach